Saturday, 31 December 2011

Dengan Kuasa MU




Dengan KuasaMu
Jiwaku tergoncang
Terus melayang
Mengembara cinta

Dengan KuasaMu
Hati telah terpaut
Lalu terikat
Ditawan cinta

Bukan bibir ini berbicara
Namun jiwa ini berbahasa
Dalam lamunan ku yakinkan
Kaulah teman kebahagiaan

Tuhan temukan daku penawar
Terluka ditusuk duri cinta
Hanya dia..cuma dia
Yang kan mampu menyembuhnya

Dan terus aku
Terus berdoa
(Hanya dia membawa bahagia)

Dengan KuasaMu
Mataku memandang
Sepenuh sayang
Dia tercinta

Dengan KuasaMu
Pastiku diseru
Dan kan menyatu
Di ambang cinta




  Setiap kata-kata yg didendangkan sgt brmkna ^^... Stiap org klu dgr lgu nie msti akn trsnyum dgn sendiri.. Yelahh, mane tak nyer sebab dengar kata-kata di atas. Saye sndiri pun trsnyum trutamanya bahagian nih 

"Dengan KuasaMu
Hati telah terpaut
Lalu terikat
Ditawan cinta"


Maksudnye hanya Allah yg bleh membuat kite jatuh cinta dgn seseorang itu.. Tapi AWAS!!!  ada sesuatu yg tersembunyi... iaitu SYAITAN Laknatullah. Manusia memang senang untuk jatuh cinta sbb cinta itu FITRAH. So, sudah menjadi kebiasaan apabila manusia dilamun cinta. Akhir kata.. for men,, kalau dah berkenan tu cepat-cepat lah pergi chopp sebab bila-bila masa jer perempuan itu dichopp org lain. Dan for ladies,, kalau dah jatuh cinta simpan lah dulu perasaan tu.. Sekiranya ada org msuk meminang that means jodoh anda telah sampai!!! Terdapat satu hadis yg menyatakan " Barangsiapa yg telah jatuh cinta dan dia menyimpan perasaan itu akan dikira baginya sebagai satu jihad kecil" * lebih kurang gitulah maksudnye*..

Cinta Agungku ^^




Ya Allah, Engkau Tuhanku...
Tiada Tuhan melainkan Engkau,Ya Allah, Engkau cinta agungku,Nabi Muhammad pesuruh-Mu...
Ya Allah Engkau sumber bahagia,Engkau sumber keselamatan,EngKau sumber keamanan,Kau adalah segalanya...
Ya Allah Kau lah pelindungku,Engkaulah sumber rezekiku,Di waktu sakit, Engkau sembuhkan,Di waktu lapar, Engkau beri makan...
Ya Allah, Engkau Tuhanku, tiada Tuhan melainkan Engkau,Engkau cinta agungku,Nabi Muhammad pesuruh-Mu...
Ya Allah...
Engkaulah cintaku yang teragung,Cintaku harap dibalas,Janganlah cintaku ini tidak dibalas...
Janganlah biarkan aku tanpa pimpinan,Pimpinlah aku ke jalan yang benar,Hanya kepada Engkaulah harapanku,Janganlah hampakan perasaanku...
Ya Tuhanku...
Aku mencintai-Mu..